Delt seier til Öberg og Kaas etter thriller-avslutning

Etter en thriller av en avslutning på dagens mellomdistanse World Cup for menn ble det til slutt delt seier til svenske Peter Öberg og Carl Waaler Kaas fra Norge. På tredje plass kom Anders Nordberg fra Norge, 21 sekunder etter. Løypa som målte 6 km bydde på store utfordringer for løperne, både i form av sterk varme og vanskelige o-tekniske utfordringer.

Delt seier

Avslutningen på dagens mellomdistanse ble mer spennende enn man hadde turt å tro på forhånd. Carl Waaler Kaas startet i midten av feltet og kom inn til en klar ledelse, og den ledelsen holdt helt til tredje siste startende, Peter Öberg. Öberg lå 5 sekunder bak på forvarsel, men klarte å knappe inn forspranget etter en kanonavslutning.

- Jeg kjente meg veldig sterk i dag, men hadde samtidig respekt for terrenget. Jeg kjørte sikre veivalg og løp rolig, så det var et perfekt gjennomført løp, forteller Öberg etter innkomst.

Også Kaas var meget fornøyd med gjennomføringen av løpet i den sterke sommervarmen.

- Det gikk veldig greit og jeg har under ett minutt bom totalt. Men jeg sleit med varmen, og det var særlig varmt ved passering samlingsplass halvveis, forteller en tydelig fornøyd Carl etter verdenscupseieren.

Duket for spennende jaktstart

Med Öberg og Kaas på delt første plass før morgendagens jaktstart og korte differanser nedover på resultatlista, er det duket for en meget spennende jaktstart. 14.3 km står på programmet i krevende Bærums-terreng og med et værvarsel som spår sol og hete så kan det bli en meget spennende og tøff jaktstart.

- Jeg gleder meg veldig til i morgen og det skal bli kult å løpe med så små differanser i starttidene, forteller Öberg.

Også Kaas kan fortelle at formen er god og at han gleder seg veldig til i morgen. Som i dag kan spenningen i verdenscupen i Bærum følges på NRK Nett-TV.