- Stafetten passer for alle

in

På årets O-festivalsøndag er det tilbud om individuelle løyper for alle klasser. Allikevel håper arrangøren at de fleste klubbene mobiliserer til stafettene. – Stafettløypene passer for alle, mener løypelegger Knut Bjørkelo.

Mange av Norges beste klubblag har annonsert at de kommer med sterke lag til årets O-festivalstafetter i D- og H-åpen. Med en World Cup som avsluttes på lørdagen vil også topp internasjonale navn bli å se på startstreken på søndagens stafett, som kan følges på storskjerm på arena med GPS-tracking på flere etapper.

O-festivalstafetten er imidlertid tilrettelagt for bredden av deltagere, med korte etapper i dame- og herrestafetten, og relativt enkle løyper i ungdomsklassene.

Løypeleggeren har tatt særlig hensyn til at det i år ikke arrangeres en egen stafett for veteraner.

-  Veteranløpere liker å løpe stafett og kan være viktige brikker på sine lag. Både løypelengder og terreng i år gjør de fleste etappene greie for alle. Jeg håper derfor at mange veteraner løper i stafetten, enten sammen med yngre løpere i klubben, eller som egne veteranlag. Hvorfor ikke utfordre naboklubben eller  juniorene til intern match, tipser Bjørkelo.

Stafetten for kvinner har 4 etapper, de tre første etappe er 3,6 km og den siste 5,5 km. For mennene er lengdene 5,4 km på de 2 første, deretter 4,3 km, 6,0 km og 7,2 km på den femte og siste etappen.

- Terrenget er godt egnet til stafett. Det er noe kupering og mye stier nær arena og andre deler av stafettløypene går i åpent barskogterreng med fin bunn. Det blir variert orientering med både finorientering, veivalg og temposkifter. Jeg tror på en tett og fin stafett, sier løypeleggeren.

Fartsfylt for ungdommene

Ungdomsstafettene er alltid populære på O-festivalen. I år er den korte midtetappen tatt bort, slik at det er tre jevnlange etapper for 13-16-løpere. Bjørkelo lover at også mindre erfarne løpere vil kunne takle stafettløypene.

- Ungdomsløypene går i et parti med mange stier og de innbyr til stor fart og har ikke for krevende orientering. Det er muligheter for omgående veivalg så også litt ferske 13-åringer kan finne greit rundt løypa. Så får heller de beste gå rett på eller vise at de kan lese kart og holde hodet kaldt i stor fart, avslutter stafettens løypelegger, Knut Bjørkelo fra Kolbotn & Skimt OL.

Alle stafettene vil bli fulgt opp på storskjermen med mellomtider og arenapasseringer. D- og H-åpen vil også ha GPS-tracking på utvalgte etapper. Alle klubber oppfordres til å mobilisere stafettløpere i pinsehelgen for å bli med på Norges største stafettfest for o-løperne. Husk påmeldingsfristen mandag 13. juni!