Historisk TV-produksjon på O-festivalen

O-festivalen 2009 vil bli ekstra spennende for de som er tilstede på arenaen. Verdenscupen vil nemlig kunne følges på storskjerm med både bilder fra skogen og GPS-tracking.

Orienteringsforbundet har inngått en avtale med det finske selskapet Kruuva om produksjon av O-festivalen 2009. O-festivalen vil i tillegg sørge for en storskjerm som gjør at alle på arenaen kan følge dramaet i skogen. Kruuva har i flere år produsert Jukola/Venla-stafettene i Finland og skal også produsere årets to første verdenscupkonkurranser.

- Det er veldig gledelig at vi kan tilby en kameraproduksjon på O-festivalen i år. I fjor var vi nære, men snublet i det siste hinderet. Det har vært en bratt læringskurve med mange viktige praktiske saker å tenke på, sier hovedkomitéens leder Jørgen Holmboe.

Fredagens mellomdistanse i verdenscupen vil bli produsert med sju kameraer og totalt 50 løpere vil bære trackingutstyr. Mellomdistansen vil gå fra ca. 13.30-17.00, i forkant av O-festivalen. Lørdagens langdistanse vil bli produsert på samme måte i tidsrommet 14.30-17.00, rett etter at O-festivalens løpere har gjort unna sine konkurranser. Lørdagens konkurranse er i tillegg jaktstart, der trackingen vil gjøre konkurransen spennende å følge fra tilskuerplass. Også Generalsekretær Bjørnar Valstad i orienteringsforbundet er glad for at produksjonen nå er på plass.

- Det er viktig at vi nå får på plass en kvalitetsproduksjon på O-festivalen. Dette er det første konkrete tiltaket i forbundets nye mediasatsing, som vi tror vil bli en viktig brikke i å synliggjøre og å skape entusiasme rundt orienteringsidretten. Etter hvert håper vi å kunne lansere flere nyheter som vil gi våre arrangement et løft, sier Valstad.

For de som ikke har mulighet til å være tilstede på O-festivalen vil produksjonen også bli tilgjengelig på nettet. Mer informasjon om dette senere.

På bildet under ser vi produsentene Olli Härkki (t.v) og Esa Valkama sjekke kameraposisjoner i O-festivalskogene. I bakgrunnen følger representanter fra O-festivalen nøye med.