Knock out av Kauppi!

Minna Kauppi viste nok en gang at hun behersker Bærumsterrenget og sommervarmen best av alle med en overlegen seier i dagens langdistanse. Kauppi startert ut 47 sekunder før Marianne Andersen, men økte til slutt ledelsen til 3.37. Marianne Andersen løp inn til en flott 2. plass og Simone Niggli kapret 3. plassen, slått med 4.55.

Storeslem av Kauppi

Minna Kauppi viste nok en gang publikum og tv-seere at hun er verdens beste orienterings-løper om dagen. Snaue to måneder før VM i Ungarn satte Kauppi på plass resten av verdenseliten. Kauppi kunne fortelle at hun hadde stor respekt for terrenget og varmen ut fra start i dagens jaktstart.

- Jeg åpnet bevisst rolig fordi jeg hadde stor respekt både for distansen, terrenget og varmen. Men løypa var litt anderledes enn jeg hadde trodd og jeg fikk til et godt løp med kun små feil, fortalte Kauppi.

Minna Kauppi skjønte først at hun hadde en ledelse ved første sommerfuglgafling, og hadde kontroll derfra og inn.

- Det var store utfordringer i dagens løp, blant annet målestokken på kartet. Jeg er ikke vant til å løpe på 1:15000 kart. Varmen var også et problem, men det var verst i starten og ikke så ille inne i skogen.

 

 

 

 

Andersen med krøller

Marianne Andersen startet ut 47 sekunder bak Kauppi i dagens jaktstart, men klarte aldri å hente finnen. Hun holdt plassen og endte på 2. plass, 3.37 bak Kauppi.

- Jeg forsøkte å løpe mitt eget løp, og jeg er godt fornøyd med gjennomføringen. Men det ble litt for mange krøller, sier en fornøyd Marianne Andersen etter målgang.

Om snaue to måneder er det VM i Ungarn, og Andersen har planen klar for å være best mulig rustet til utfordringene som venter der.

- Nå framover blir det en hard mengdetreningsperiode. Deretter blir det å slippe opp og få inn harde økter samt å terpe på o-teknikken, avslutter Andersen.