Martin Johansson jublet inn til seier

Etter en thriller av en avslutning på mennenes jakstart over 14,3 km ble det til slutt seier til svenske Martin Johansson. Med et smart veivalg på slutten ble det en klar seier med 22 sekunder foran Anders Nordberg fra Norge.

Nordberg hadde en solid avslutning og spurtbeseiret svenske Emil Wingstedt. Gårsdagens vinner, Carl Waaler Kaas, endte på en flott 5. plass.

 

Johansson takler endelig varmen

2 år etter varmesjokket i VM har svenske Martin Johansson lært seg å takle varmen. Dermed var solskinnet og 28 grader i Bærum ikke noe stort problem for svensken.

- Jeg har et fokus på å drikke rikelig og å heller spare noen sekunder på å åpne rolig når det er så varmt. Dette gjør at jeg takler varmen bra, forteller Johansson.

Videre forteller Martin at han hadde en god følelse under hele dagens jaktstart. Johansson startet ut 1.26 minutt etter Carl Waaler Kaas, men tok raskt innpå.

- Jeg åpnet behersket og hadde kontroll på kun egen orientering. Da tok jeg raskt igjen andre rygger og kom meg oppover i feltet. Etter runding så jeg at feltet dro gjennom tett grønn skog, og jeg valgte å løpe rundt på sti. Da skjønte jeg at det kunne bli seier, strålte Martin.

- Dette kjennes så utrolig bra, avsluttet Martin Johansson etter en fantastisk innsats i helgens World Cup løp i Bærum.

- Pass dere svensker!

Norges landslagssjef, Petter Thoresen, var meget fornøyd med de norske guttas innsats i dag. Det hele endte med en 2. plass til Anders Nordberg og 5. plass til Carl Waaler Kaas.

- Det ble egentlig som forventet med tøff fighting i varmen. De norske gutta ga en veldig bra match, men Martin vant på en suveren måte, fortalte Thoresen.

Petter Thoresen er derimot sikker på at svenskene skal få en veldig tøff kamp i VM i Ungarn om 2 måneder.

- Pass dere svensker, avsluttet Thoresen.

Carl Waaler Kaas er meget fornøyd med helgen

World Cup helgen ble meget god for Carl Waaler Kaas, som har lagt studiene på vent for å satse for fullt på orientering. I dag startet han ut først, sammen med Peter Öberg.

- Nordberg var veldig offensiv og tok oss fort igjen så vi ble fort en bra gjeng der ute. Men det var store utfordringer i dag med veivalg. Jeg slet med å skille mellom skrenter og stier på kartet, slik at jeg fikk noen dårlige veivalg mot slutten, men er fornøyd alt i alt, fortalte en sliten Kaas etter målgang.

Mennenes langdistanse avsluttet verdenscuphelgen i Bærum. O-Festivalen derimot fortsetter. I morgen er det stafetter som står på programmet, og det er som i dag ventet strålende sol og sterk varme.