Seier til Minna Kauppi!

Minna Kauppi tok en overbevisende seier i solsteika i Bærum i ettermiddag. World Cup mellomdistansen målte 5.1 km i et sti-rikt og krevende terreng som finnen taklet best. Marianne Andersen hadde omtrent et minutts tidstap underveis og endte på en 2. plass, slått med 47 sekunder av Kauppi. Svenske Helena Jansson endte på 3. plass.

Kauppi taklet varmen og terrenget best

Minna Kauppi var klart best i dag, men synes terrenget og varmen var svært krevende.

- Det var et veldig varmt løp og jeg ble ganske forvirret av alle stiene. Det var mange som hadde løpt før meg, så det var vanskelig å skille om enkelte tråkk var lagd i dag eller om de var på kartet, fortale Kauppi etter målgang.

Alt i alt var Kauppi svært fornøyd med gjennomføringen av verdenscupløpet i Bærum.

- Det var et bra gjennomført løp med kun minimale tidstap, avslutter Kauppi.

 

 

 

Andersen slet i varmen

Marianne Andersen tok en flott 2. plass bak Kauppi, men slet i varmen i Bærum i dag.

- Varmen føltes virkelig ikke bra, men det er jo samtidig likt for alle. Det hjalp å komme innom samlingsplass og vanndusjen de hadde satt opp, fortalte Andersen.

Underveis i løpet kunne publikum se på storskjermen at Andersen til tider hadde følge med Simone Niggli, og at de holdt svært høy fart.

- Jeg tok igjen Simone og løp foran henne et strekk, men ble antagelig for ivrig og la igjen 30 sekunder på en post. Jeg har totalt 2 halvminutts-bommer, sa Andersen.

Det var tydelig på løperne etter målgang at det var svært teknisk krevende ved Fossum i dag. Mye stier og detaljer satte de o-tekniske ferdighetene på prøve.

- Det var en veldig morsom løype og terrenget er veldig krevende. Så her er det meget vanskelig å få til et feilfritt løp, avsluttet Marianne Andersen.